Röntgenhoitajien ideasta syntyi hoitojen organisointia helpottava mobiilisovellus

Elokuulla käynnistynyt digipalveluiden integraatio ja markkinointiyhteistyö Healthcare Mobile Solutions Oy:n ja Vireum Oy: välillä tarjoaa potilaan ohjaukseen mobiilisovelluksen sekä työkalun hoitohenkilökunnalle. Integraatio on nyt valmis ja sen avulla yhteydenpito potilaiden ja terveydenhuollon yksiköiden välillä tehostuu.

Sovelluksen avulla potilaiden hoitopolku on kustannustehokkaampi sekä mahdollista hoitavan tahon ja potilaan välisen kommunikaation nykyteknologian tasolle. Palvelun kautta terveydenhuollon yksiköt pystyvät tehostamaan toimintaansa ja vähentämään vastaanotto- sekä tutkimusaikojen peruuntumisista johtuvia kuluja ja parantaa potilaan valmistautumista tutkimuksiin.

Hoiva & Terveys lehden 14.8.2018 artikkeli kirjoittaja Minna Pauliina Kataja

Röntgenhoitajien ideasta syntyi hoitojen organisointia helpottava mobiilisovellus

Healthcare Mobile Solutions Oy syntyi, kun kaksi röntgenhoitajaa havaitsi, miten työlästä on organisoida sädehoitoa tarvitsevien potilaiden hoitoja. Näillä potilailla on hoitoaikoja usein 5–30, jotka kaikki oli merkitty Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa paperiselle aikakortille. Tämän lisäksi potilas sai hoitoon liittyvät ohjeistukset paperisena.

Mikko Kokkonen ja Jarkko Kauppinen lähtivät kehittämään ideaansa KYS Living Labissa, ja tuloksena syntyi potilaan apuvälineenä toimiva mobiilisovellus. Puhelimeen voi tallentaa kaikki hoitoajat ja ohjeistukset. Sovellukseen voi lisätä muistutuksia ja esimerkiksi hoitoihin liittyviä näytteidenottoja tai kuvantamisia.

Sairaalan henkilökunta voi sovelluksen avulla lähettää sekä henkilökohtaisia että ryhmäviestejä esimerkiksi hoitoaikojen muuttuessa. Jos esimerkiksi sairaalassa on ruuhkaa tai laite on rikki, voidaan potilaille lähettää viesti aikojen viivästymisestä tai peruuntumisesta, eikä kaikille tarvitse soittaa erikseen.

– Mobiilisovellus soveltuu kaikille potilaille, joilla on pitkiä hoitojaksoja, esimerkiksi syöpäpotilaille ja dialyysipotilaille, toimitusjohtaja Mikko Kokkonen sanoo Hoiva&Terveydelle.

Sovellusta on testattu kolme kuukautta Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa sädehoitoa tarvitsevilla potilailla. Testaus osoitti, että mobiilisovellus soveltuu hyvin potilaan valmistautumiseen omaan hoitoonsa ja yhteydenpitoon.

Sovelluksen testikäyttö alkaa myös sädehoitopotilailla Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa lokakuussa.

– Tavoitteena on tunnustella ensi vuonna Yhdysvaltojen markkinoita, missä suomalaiset yliopistosairaalat ovat hyvänä referenssinä. Olemme saaneet mukaan sijoittajan, joka voi auttaa avaamaan markkina-aluetta, Kokkonen kertoo.

Sopimus Vireum Oy:n kanssa tuo videovastaanoton sovellukseen

Healthcare Mobile Solutions Oy ja Vireum Oy sopivat digipalveluiden integraatiosta ja markkinointiyhteistyöstä viime viikolla. Sopimuksen myötä ja digipalvelut terveydenhuollon etävastaanottoon ja tiedonvälitykseen tulevat osaksi mobiilisovellusta.

– Videovastaanotto tuo uuden palvelun sovellukseemme. Integraatio on käytännössä jo valmis ja se voidaan aloittaa hyvin pian. Sen avulla yhteydenpito potilaiden ja terveydenhuollon yksiköiden välillä tehostuu, mistä hyötyvät etenkin ne potilaat, jotka sijaitsevat kaukana hoitoyksiköstä, Kokkonen kuvaa.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Röntgenhoitajien ideasta syntyi hoitojen organisointia helpottava mobiilisovellus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *